2011. május 6., péntek

Kitekintő

A napokban ránk zúdított, Bin Laden halálával kapcsolatos hírek azt bizonyítják, hogy valakik még mindig teljesen hülyének nézik a földlakókat. Ez egy olyan hír, amit tíz éve készítettek elő és várták a megfelelő pillanatot, amikor bedobhatják fegyverként az ébredező emberek ellen.
Azt hittem már mindenki tudja, hogy Bin Laden-nak és az arab terroristáknak semmi köze sem volt a 2001 szeptember 11.-i eseményekhez. Tévedtem. Az világ fontosabb hírportáljai segédkeznek amerikának a mese elhitetésében. Sőt, olyan országok is segítenek, akikről az ember azt feltételezné, hogy a másik pólust képviselik. Pl. Kína is örül a hírnek, hisz az ujgur terroristák (=szabadságharcosok) is kapcsolatban állnak a Bin Laden bandájával... Az oroszok is bejelentettek, hogy ők is megöltek egy Al-Kaida vezért. Talán egyedül egy iráni politikus mondta ki az igazságot még régebb: hogy valójában amerika a terrorista és a CIA szervezi a terroristáknak tulajdonított nagyobb dolgokat, hogy lerohanhasson más országokat. Így már érthető, hogy miért nem szimpatizálják Iránt az amerikaiak és a héberek.
Na de mi haszna egy ilyen hírnek? Fogalmam sincs. Talán így háttérbe tudnak szorítani fontosabb híreket (mint pl. az amcsi munkanélküliek szaporodása), vagy manipulálni akarnak valamit, pl. a tőzsdét. Tény, hogy a tőzsdei árakat a hírek hordozzák. Ha egy mágnásnak még több pénzre van szüksége, akkor csak le kell adnia egy megfelelő hírt az általa birtokolt médiumban és a következő napon már milliárdok ütik a markát.

Nincsenek megjegyzések: