2007. november 1., csütörtök

Teremtsünk blogot saját képmásunkra

Még semmit nem írtam az új blogomba és máris azon gondolkodom, hogy mi értelme lenne, ha írnék. Azt már tudom, hogy néha hasznos leírni a gondolataimat, mert olyan dolgokat is "kimondok" amiről én sem tudtam. Hogy ezt közzé kell-e tenni? Nos, ebben nem vagyok annyira biztos, bár az egomnak nagyon is jót tesz.
Az egom azt szeretné, ha sokan tudnának róla a világban és tisztelnék őt. Most persze úgy beszélek, mintha teljesen mentes lennék az egotól és mintha tőlem teljesen idegen entitásról írnék. Valójában én igenis ego vagyok, egy ego aki különböző cselekkel energiát akar gyűjteni a fennmaradásához. Hú, de nehéz... Igen, elismerem, hogy ego vagyok és ezzel a gesztussal még több tiszteletet várok el az olvasótól. Mert én ugye felismertem az álszemélyiséget és túlléptem rajta... (háháhá)
Ha tudom, hogy minden megnyilvánulásom az egotól bűzlik, akkor mégis miért írok? Mit akarok ezzel elérni? Észrevettem, hogy ha eléggé eggyé válok az írással, akkor eltűnök, mint ego és megszületek, mint valaki más. Erről a valakiről nem sokat tudok és szavakkal nem is nagyon lehet kifejezni, viszont kicsit kiterjedtebb mint az ego. Nincs szüksége a szereplésre, a jópofizásra, a megnyilvánulásra, ám mégis kiárad belőle valami különös intelligencia. Ebből tanulok én is néha, talán másnak is ad valamit. Hogy ki mit ért belőle az Ő dolga. Hogy én miért írom? Az én dolgom.

"Minden megnyilvánulásod, mely szépen, üdén, szabadon kibontakozik: ajándékod; miden megnyilvánulásod, mely mohóságodtól bűzlik: ürüléked. (...)"
(Weöres Sándor: Jóslás a trágyaönzönről)

4 megjegyzés:

aron írta...

Jol meg van bonyolitva a szoveg hej :))...Probalom ertelmezni az en egyszeru paraszti eszemmel, egy olyan paraszti ego vagy szellem vagy mittom en fele eszemmel, aki nem tudja szetvalasztani a szellemet az egotol....vagy megis? :))...Na szoval: szerintem vannak benne osszeferhetetlensegek, egyszer azt irtad, hogy "Most persze úgy beszélek, mintha teljesen mentes lennék az egotól és mintha tőlem teljesen idegen entitásról írnék. Valójában én igenis ego vagyok, egy ego aki..." s utánna, hogy "Mert én ugye felismertem az álszemélyiséget és túlléptem rajta"... Akkor most melyik a ketto kozul? :))

feher-fekete, feny-arnyek, jo-rossz, blogbejegyzes-kritika :))

Intuitív írta...

"Mert én ugye felismertem az álszemélyiséget és túlléptem rajta" - ebbe próbáltam belevinni egy kis cinizmust. Lehet, hogy nem mindig tudom rendesen kifejezni magam, de igyekszem

aron írta...

Csak véletlen műve, vagy akarattal született az első bejegyzés pontban november elsején? :))

Intuitív írta...

Nem volt szándékos, ha erre gondolsz.
Kötekedni akarsz? Néha úgy érzem :)