2011. március 29., kedd

Nők

A női lélek megértésétől még mindig nagyon messze vagyok. Annyira kiszámíthatatlanok, hogy nincs a világon az a felvilágosult férfi elme, aki meg tudná jósolni a viselkedésüket.
Lehet, az én környezetemmel van baj, de itt általában a nők rontanak el mindent. Miattuk szakadnak meg barátságok, távolodnak el egymástól rokonok, utálják meg egymást a szomszédok (a női főnökökről inkább ne is beszéljünk, mert az borzalom).
Mi lehet az oka? Miért tűnnek annyira gonosznak és kegyetlennek néha?
Olvastam egy alternatív teremtéselméletet, miszerint kezdetben csak a nő létezett és a nőben együtt létezett a rossz és a jó. Majd a nő megszülte a férfit és a gonoszt. Ezáltal a férfi bűntelenül született, de a nő is megtisztult, mivel kiadta magából a gonoszt. A gonosz azóta külön életet él és arra törekszik, hogy megakadályozza a férfi és a nő egyesülését... Eddig a mítosz.

Ha ez igaz, akkor a nő az idősebb és érettebb, a férfi pedig a naiv, buta kölyök, akit a szülő könnyedén irányít, befolyásol. Nem kizárt, hogy így van :(.

Ezek alapján simán kialakulhatna a nők uralma a férfiak fölött, csak van egy kis bibi: úgy fest, hogy a nők egymásban vetélytársat látnak és nem szövetségest. Ők egymást akarják legyőzni, hisz férfit leigázni (és eltaposni) nekik nem kihívás. Egymásnak öltöznek, egymásnak festenek hajat és körmöt (nekem megfelelnek ruha nélkül is, természetes hajjal és körömmel); ha belépnek egy társaságba először a női vetélytársakat térképezik fel, véletlenül sem a balga nyálcsorgatókat.

Hogy lehet, hogy az életadó anya fenséges képe mellé egy fondorlatos, számító, hideg nő képe társul?
Ez borzalmas, valaki cáfoljon meg gyorsan... Kell, hogy legyen kivétel..

7 megjegyzés:

Edit írta...

Ráakadtál egy mítoszra, majd azt a fonalat ragadtad meg és görgetted tovább.....jelenleg nincs más út, csak ez.(ebben az írásban) Nem biztos, hogy ezt a nők is így látják. Vannak variációk a férfiak viselkedésére is. De azon a legtöbb férfi felháborodik. Mert nem minden férfi olyan...és nem minden nő ilyen.

Intuitív írta...

Aki felháborodik az már gyanús :)
Amúgy én sem látom mindig ennyire szürkén a dolgokat. Ma pl. süt a Nap és a véleményem is enyhébb.

Lady Amelie írta...

Hmmm érdekes hogy pont eről a témáról írtál mert én is valami hasonló dologról szándékoztam ma bloggolni :).
Amúgy a mitosz érdekes, viszont más vallásokban pl. nem Isten van hanem Istennő, vagy Istennő és Isten, de ebbe nem akarok bele menni. Itt amúgy nincs jó és rosz minden együttesen létezik a romboló és az építő erő :).
Amit te felvázoltál az az újkeletű női kép... az amit az évek során a társadalom kovácsolt belőlük, belőlünk... viszont vannak dolgok amikben igazad van pl. a nő-nő vetélytárs de ennek eredetét nem tudnám megmondani. Viszont tény hogy nem lehet csak egyoldalúan nézni a dolgot mivel mind két nemnek meg vannak a maga kifürkészhetetlen gondjai pl. a férfiaknál ilyen a felelőségvállalástól való félelem... legalábbis sokaknál de nem szabad és nem is lehet dobozolni. Amúgy meg a jó és rossz együttesen létezik mindenkiben és mindenben így lehet csak egész valaki, illetve valami. U.I. A nők felháborodnak ha a férfiak valami rosszat írtan róluk a férfiak ha meg a nők és mindez azért mert sztereotipizálni könnyű és ilyenkor mindenki kapálózik hogy de ő nem ilyen de ő nem olyan :). Szép napot és sok sok napsütést :)

Ildó írta...

Kivételek nincsenek. Ez a rideg valóság.

Intuitív írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Intuitív írta...

@Lady Amelie
Természetesen hiba beskatulyázni a nőket és éppen ezért várom a cáfolatokat. Amúgy a férfiakat sem dicsértem nagyon :).
Az én story-m is az Istennőről szól, csak nem írtam le konkrétan, hogy Isten.

@Ildó
Te vagy a második nő, aki nem cáfol még részlegesen sem. A végén én kell megcáfoljam, hogy ne legyen annyira rideg a valóság :).

Ildó írta...

Azt a csodát, hogy életet adhatunk sokféleképp lehet megélni. De ez sem csak a mi kiváltságunk. Nem adhatnánk életet, ha nincs egy férfi, aki ebben segít. Szóval, valahol a feltevés is pontatlan, miszerint szinte összeférhetetlen az életadó nő fenséges képe a számító hideg nő képével.
Máskülönben még a legszelídebb hölgyemény is képes hárpiává változni, pillanatok alatt, ha veszélyben érzi magát vagy szeretteit. Ez tény. Belénk kódolt dolog ez...