2010. május 19., szerda

Kopaszodás

11 nap múlva töltöm a 28 évet de már eléggé meg van gyérülve a hajam és el kell, hogy ismerjem: zavar a dolog. Pedig semmi különös nincs ezen, elég sokan vannak még ebben a hajóban. Biztos ők sem örülnek neki, de valahogy elviselik. Mások pedig direkt leborotválják a fejüket és még büszkék is rá.
Olvastam a kopaszodásról és gondolkodtam is, hogy mi lehet az oka és az értelme. Az "okos" orvosok a férfi nemi hormonokat jelölik meg, mint a kopaszodás fő okát. Ezt sem tartom kizártnak viszont az orvosok következtetéseit általában baromságnak tartom, mert a legtöbb esetben fogalmuk sincs mi a betegségek igazi oka. (nem mintha nekem lenne).
Ha a lelki okait vizsgálom, akkor eszembe jutnak a szerzetesek, akik leborotválták a fejüket, hogy közelebb kerüljenek az égiekhez. Ha ezt magamra vonatkoztatom, akkor bennem is él egy olyan vágy hogy közelebb kerüljek az égiekhez vagy akár az embertársaimhoz. Talán ezért szabadulok meg a hajtól, talán le akarok vedleni minden dolgot, ami elválaszt másoktól. Persze lehet, hogy ez is csak belemagyarázás. Ami még érdekes számomra, hogy rohanó világunkban sokkal több kopaszodó fiatalt látok, mint a jó öreg kommunista rendszerben. Stressz? Lehet benne valami.
Ami a legjobban idegesít ebben a dologban az a hiúságom. Nem értem, hogy miért ragaszkodok a testrészeimhez, hisz előbb vagy utóbb, de mindenképpen lerohad rólam ez az anyagkupac. Érdekes módon, ha állatokkal vagyok, akkor nem gondolok a hajamra. Nem gondolkodok azon, hogy vajon a tehén mit gondol rólam, tetszem-e neki kopaszon. Az emberek előtt viszont szarul érzem magam. Vajon mi lehet a véleményük rólam? hm... Hát mi lenne? Biztos megállapítják, hogy gyérül a hajam, de épp olyan magasból sz*rnak rá, mint én egy másik ember kopaszságára vagy egyéb "nagy" problémájára. Sajnos sokkal súlyosabbnak érezzük a bajunkat, mint más emberek. És mégis a más véleménye miatt aggódunk pedig tudhatnánk, hogy ők is csak a saját kis bajaik felfújásával foglalatoskodnak.
Ha találkozok valakivel, akkor viccesen megjegyzi, hogy héé, te kopaszodsz... Hú mekkkkora hír ez nekem basszus, hisz tükörbe nem szoktam nézni.
Hülyén fogom fel? Lehet.

8 megjegyzés:

Névtelen írta...

Más dagadt, vagy épp korosan sovány. Vagy épp agyilag hülye. A kopaszság jobb dolog.

Intuitív írta...

Köszi :)

Névtelen írta...

De tényleg! Ha engem kérdezel inkább kopasz légy, mint buta, vagy dagi, vagy hitetlen, vagy csontváz, vagy affektáló, vagy nagyravágyó, vagy tele gondozatlan pattanásokkal, vagy ápolatlan. Szóval, nálam jó vagy! :-) Ha ez számít! :-P

Laksmi írta...

Louise l. Hay szerint a kopaszság a félelem, feszültség, visszafogottság, kétségbeesés jele.
SZERESSD MEG MAGAD S VISSZANŐ A HAJAD!! :-)

Laksmi írta...

Jaaaaaaa!!!Amúgy, előre is boldog szülinapot!!!!!!!!!:))))))

Intuitív írta...

@Kislélek: igen, számít nagyon is :)

@Laksmi: Hm, rákeresek akkor Louise I. Hay.ra is. Én is tanulmányoztam a lelki okokat és hasonló eredményre jutottam. És az általad javasolt gyógymód szerintem is használható, csak neki kell fogjak alkalmazni. Igykszem ;)
És köszi szépen a jókívánságot :)

Vállalkozásom megszűnt írta...

Szerencséd van, most a kopasz a divat, javaslom gyorsan nősülj meg, mert pár év múlva lehet ennek az ellenkezője.

Intuitív írta...

:)), én igyekszem