2012. augusztus 17., péntek

Az este épp söröztünk a haverokkal, amikor a közelben egy baleset történt. Gyorsan a helyszínre siettünk, hogy segítsünk, amiben tudunk. Odaérve megállapítottuk a tényeket, miszerint egy brassói, román nemzetiségű embereket szállító személygépkocsi a kanyart nem tudta bevenni és az árokban landolt. Szerencsére senki sem sérült. A következő lépésben segédkezni akartunk az autó kihúzásában, de alig fértünk oda, hisz már legalább harminc ember fogta körbe az autót.
Pillanatok alatt kiemeltük a járművet és megállapítottuk, hogy az egyik gumi roncsolódott és cserére szorul. Pár segítőkész falusi barátunk kicserélte nekik a kereket is, bár útjukat így sem tudták folytatni, mert a futószög durván elállítódott.
Egy adott pillanatban eltűnődtem, vajon mit gondolhattak  magukban ezek a szerencsétlenül járt románok?
Talán arra próbáltak magyarázatot találni, hogy egy teljesen székely faluban, az autonomista , szeparatista, irredenta, nacionalista székelyek, akik magasból sz*rnak a román nemzetállamra, miért nem verik meg a román arcukat? Ehelyett inkább egymást verik le, hogy segíthessenek? Pedig ezek szerepeltek a Realitate TV-ben is, mert hónapokig lobogtatták a magyar és székely zászlót a falu központjában. Akkoriban ez egy sokkoló hír volt...
Ráadásul, amikor arra jött egy rendőrautó, akkor miért fedezték a sofőrt, mondván, hogy csak egy gumidefektről van szó?
Szerintem ezt végképp nem értette szegény.

2 megjegyzés:

Edit írta...

És attól sem kell aggódni, hogy egy ilyen esetet az esti híradások fennhangon hirdetnék,hogy lám lám a székelyek......

Intuitív írta...

Hát tényleg nem :)