2008. március 18., kedd

A mókuskerék rabjai

A mai emberek többsége csapdába esett, a mókuskerék rabjai lettek. Egy részük nagyon jól bírja ezt az embert- vagy inkább mókust próbáló feladatot. Ezek a kedves mókuskák szorgosan gyűjtögetnek és reménykednek, hogy egy napon majd kényelmesen hátradőlve élvezhetik munkájuk gyümölcsét. Vannak lázadó mókusok is, akik azt érzik, hogy ez a várva várt nap csak mézesmadzag és soha nem lehet elérni. Ledöntik tehát a börtönfalakat és szabadon, magányosan halnak meg.
Vannak olyan egyedek is, akik nem látnak kiutat. A mókuskereket hajtani már rühellik, de lázadni félnek, hisz a lázadás kirekesztéssel jár és halállal. Így hát fogcsikorgatva hajtják a mókuskereket és közben öntudatlanul vegetálnak. Nem remélnek már... Már azt is unják, hogy az éjszakákat nappalok követik, hogy a négy évszak mindig ugyanolyan sorrendben következik és hogy a hétvége után mindig egy új hét kezdődik. Ördögi kör ez és minél több cikluson vannak túl, annál mélyebb a feketelyuk a szívükben. A feketlyuk pedig éhes, és minél többet eszik, annál éhesebb.
Van szabadulás? Sokan mondják, hogy igen, kövess engem. De már az első lépésük után érződik, hogy nekik is épp oly nagy szükségük van a szabadulásra. Ólcsó pénzért könyveket adnak és tanítást. "Hogyan szabaduljunk meg?", "A mókuskerék csak illuzió", "A körforgás vége" és hasonló című könyvekkel akarják megszüntetni az éhinséget, de mindezt kevés sikerrel.
Közben a mókuskerék erősödik. Egyre inkább kerékfüggővé és szelid robottá tesz mindenkit.
Ébredj mókus mély álmodból...

3 megjegyzés:

por írta...

' Higyjétek el: csak hangulat az élet.

Higyjétek el: a nyári arculat,
s az õszi fák borongó arculatja,
csak hangulat, és újabb hangulat.

S higyjétek el nekem,
hogy a halálban nincsen veszteség,
hogy a halál csak újabb fordulat:

mert minden hangulat egy élet,
és minden élet csak egy hangulat. "

( HANGULATOK- Wass Albert)

Kyara Joy írta...

Ez nagyon jó...és nagyon igaz!

Intuitív írta...

Köszi a hozzászólásokat ;)