2008. április 12., szombat

Találkozás egy NŐvel

Este volt már, fáradtan hagytam el a cég épületét. A Nap is elvégezte a maga munkáját és épp le akart bukni a hegyek mögé, de még egyszer rám mosolygott. Ez a nap is eltelt - sóhajtottam fel magamban - és már az esti pihenésre gondoltam.
Ahogy kiléptem az utcára, szemkontaktusba kerültem Vele. Semmi mást nem láttam, csak a szemét. Fizikai időben mérve csak pár másodperc volt az egész és haladtam is tovább, akkor mégis úgy éreztem, hogy megállt az idő. Különleges találkozás volt, nem született gondolat a fejemben, egyszerűen csak voltam, léteztem és magamba fogadtam az érzést.
A gondolatfolyam akkor öntött el, amikor már az autóban ültem és hazafele tartottam. Ki volt ez a lány? Mi volt oly különleges a tekintetében? Miért nézett úgy rám, mint még soha senki? Éreztem, hogy egy érett NŐvel van dolgom, akinek nagyon tiszta a lelke. Makulátlannak láttam... Hogy lehet ilyen tiszta egy felnőtt? Olyant látott bennem, amiről még én sem tudok? Ha még egyszer meglátom, majd jobban megvizsgálom, gondoltam.
Többször is láttam azóta, mindig ugyanúgy néz. Mint egy angyal: tisztán, bölcsen. A bökkenő csak az, hogy nincs több tizenegy évesnél, de ezt én először nem vettem észre, pedig akkor is a többi gyerekkel játszott az utcán. Szinte semmit sem tudok róla, csak azt, hogy lány és nagyon fiatal. És, hogy olyan tisztán néz rám, mintha az isteni szikrát látná bennem.
Nem fogok vele beszélni soha. Egyrészt azért, mert van köztünk legalább másfél évtized korkülönbség, másrészt pedig azért, mert értem őt szavak nélkül is.
Őrizem a szemét, mást nem tehetek.

3 megjegyzés:

Manka írta...

A gyerekek angyali tisztaságát elméletben vágja mindenki, de kevesen képesek meg is látni. Nem attól tiszta, hogy édes, vagy aranyos-minden gyerkőc az- ez a könnyed tisztaság, mely majdnem elképzelhetetlen, ez belülről sugárzik. Jóóóó, hogy ilyent tapasztaltál, és nézhetett Rád úgy, angyali voltából Ő is meglátta az angyalt, a szikrát Benned. Van kérdésem is, mitől tűnik érettnek, vagy hogyan írnád le ezt az "érettséget"? Kellemes napot

Intuitiv írta...

Amikor a szemébe néztem, akkor meg se fordult a fejemben, hogy nem felnőtt. Nem tudom megmagyarazni miért...

a írta...

ismeros ez az erzes