2009. május 25., hétfő

M, mint Magas

Az ember azt hinné, hogy a beszédhangoknak nincsen különösebb jelentésük, de mi van ha mégis?
Ma, a vonaton hazafelé jövet, rámtörtek a gondolatok, intuíciók és egyre több összefüggést véltem felfedezni az M hanggal kapcsolatosan. Lehet, hogy van benne egy kis filozófia is, de nagyon úgy fest, hogy mégis van jelentése ennek a hangnak.
A ősi székely-magyar ÁBC szerint az M betűt egy kétcsúcsú hegyecske jelöli. De mit is jelenthet akkor az M betű? KieMelkedést, Magaslatot. A csúcsok irányt is Mutatnak. Mennyiséget is jelöl ez a szimbólum, hisz összegyűlt anyagcsomó alkotja a hegyet.
A hegyek kieMelkednek a földből és Mutatnak a Menny felé. A Menny felé vezető út Meredek, ezért elég nehéz oda felMászni. Szerencsére vannak Mesterek, akik kieMelkedő tudásukkal elérték már a Magaslatot és nekünk segíteni tudnak. Ez az M betű megtalálható az eMelet szavunkban is, ami szinten kieMelkedést jelöl. A női eMlő szintén egy kieMelkedés a testből, de ugyanezt jelenti a Mell szavunk is (Az M is kettős, akárcsak a női Mell). Ha eMlékezünk valamire, akkor felszínre hozzuk azt a bizonyos eMléket lelkünk rejtett zugaiból. Elődeinknek a hegy Menedéket is jelentett, veszély esetén oda Menekültek fel.
Érdekes módon a Magasságban benne van a Mélység is, hisz a két csúcs között egy Meder található. Magasságnak és Mélységnek csak együtt van értelme a Mindenségben.